Kursus

Er du bange for at flyve?

Overskygger angsten eller uroen for flyveturen glæden ved selve rejsen eller endda helt afholder dig fra at rejse? Påvirker den dit humør i dagene op til rejsen? Vil du gerne være i stand til bedre at håndtere dette aspekt af dit liv? Vil du gerne selv kunne bestemme hvorhen og hvornår du vil rejse uden at være begrænset af din angst?

Deltag på vores flyangstkursus og lær at håndtere din angst samt få viden om flyvning, som kan give dig et nyt perspektiv på dine bekymringstanker og ændre din opfattelse af at flyve.

I en tryg og personlig atmosfære får du direkte adgang til en aktiv pilots viden om flyvning og en autoriseret psykolog hjælper dig med at forstå din angst og giver dig en ny oplevelse af, at den kan opløses til håndterbare dele, som du faktisk kan forholde dig anderledes til. Du lærer at være i angsten på en anden måde, så den bliver mindre begrænsende for dit liv.

Information

Kommende kurser

Toldboden i Viborg, d. 24. november 2021 – AFLYST – FLYTTES TIL JANUAR 2022 GRUNDET FOR FÅ TIL MELDINGER. VI SATSER PÅ AT LÆGGE KURSET EN LØRDAG ELLER SØNDAG:

Kl. 09 – 15
kr. 1.995

Prisen inkluderer forplejning i form af morgenkaffe/te, let frokost med drikke, eftermiddagskaffe/te og sødt

Minimum 5 deltagere for at kurset afholdes. Tilmelding senest d. 15/11.

Tilmelding

Henriette Elkjær
Tlf.: (+45) 26 19 24 18
Email: henriette@actfokus.dk

Kursusbeskrivelse

Kursusdagen varer fra 9- 15 inkl. kaffe- og frokostpauser. Nedenfor kan du læse om, hvad dagen kommer til at indeholde. Vi tilpasser altid kurset til de enkelte deltageres behov, så små ændringer kan forekomme på dagen.

Den psykologiske del

Forståelse af angsten og en ny måde at håndtere den på. Hvad er angst / flyskræk? (bl.a. hvad sker der i kroppen, hvorfor bliver vi bange, angstens mekanismer) Hvordan forholder man sig anderledes til sin angst? Accept versus kontrol og undgåelse. At have tanker på en ny måde. Hvordan udholder man ubehag? Kontakt til nuet. Undgå at lade dig styre af angsten. Herunder vil der være praktiske øvelser samt mindfulness- og åndedrætsøvelser.

Flyvningens praktiske og tekniske processer

Her vil der være fokus på det praktiske og tekniske som vedrører en flyvning. Der kan være emner som flyverens opbygning og sikkerhed, hvorfor falder flyveren ikke ned? Hvad betyder de enkelte lyde?, Hvad er turbulens? Hvad med lyn og tordenvejr? etc. etc.. Der vil være rig mulighed for at få besvaret spørgsmål om, hvad der sker, når man flyver. Der vil indgå illustrationer og videoklip.

Afrunding

Hvordan forbereder jeg mine flyture?

Undervisere

Pilot Morten Andersen

Med mere end 8000 flyvetimer, og over 20 år erfaring, hvor jeg blandt andet har arbejdet med arbejdsmiljø, flysikkerhed og luftfartsregler i hhv. Scandinavians største luftfartsselskab og trafikstyrelsen, skal jeg være med til at sikre, at dine følelser omkring fly-angst ikke er forankret i forkert viden omkring flyvning. Viden og fakta om flyvning skal være en del af forløbet til at fjerne din angst – så du kan føle dig tryg næste gang du skal ud at rejse.

Jeg flyver som aktiv pilot i en Airbus 320 og har gennem min karrierer fløjet et bredt udsnit af forskellige flytyper, som har givet mig den erfaring, der skal sikre dig den viden, du har har brug for til at arbejde med din fly-angst.

Aut. psykolog Henriette Elkjær

Jeg har arbejdet i privat praksis siden 2006 og har flere års erfaring med behandling og rådgivning af angst. Jeg udvikler løbende min viden og kompetencer gennem kurser og uddannelse i hvilken forbindelse tilgangen Acceptance & Commitment Therapy (ACT) har været mit fokus. ACT er en del af den såkaldte 3. generation eller 3. bølge indenfor de kognitive adfærdsterapeutiske tilgange. Indenfor denne tilgang arbejdes der med at hjælpe mennesker til at leve et rigt og meningsfuldt liv sammen med den uundgåelige smerte, der er en del af tilværelsen. Der arbejdes med at acceptere det, der ikke ligger indenfor vores umiddelbare kontrol samt at engagere os i de handlinger, der øger vores livstilfredshed og trivsel på den lange bane.

I forbindelse med denne tilgang arbejder jeg med mindfulness, som netop er et centralt redskab til at kunne rumme og være med de følelser og tanker, som synes smertefulde og begrænsende.

Når jeg hjælper mennesker med at håndtere deres flyskræk er det netop disse tilgange, jeg anvender.